Ik kwam dit heerlijke recept tegen en ik MOEST het gewoon uitproberen! Deze pannenkoekjes kan je maken zoals je helemaal zelf wil: Dik of dun, met of zonder slagroom en met alles wat je er zelf op wilt doen. Hier het recept:
Benodigdheden:
125 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 eetlepel suiker
- 1 ei
- 1 eetlepel gesmolten
- 125 ml melk, of zoveel als nodig
Bereidingswijze:
'
1. Zeef de bloem in een middelgrote kom en roer de suiker erdoor.
3. Roer met een houten lepel en gooi beetje bij beetje de melk erbij tot je de dikte hebt die je wil.
4. Voeg als laatste de gesmolten boter toe en roer ook door.
5. Smelt een stukje boter in de pan en bak de pannenkoekjes ongeveer 5 cm in het diagonaal goudbruin aan allebei de kanten.
6. Doe er, als je dat lekker vind, slagroom op met was lekkere vruchtjes of misschien nootjes en rozijnen.
Eet smakelijk!
Kus, Lisa
Geen opmerkingen:
Een reactie posten